Gå direkt till innehåll

Råda torg

På torget i Mölnlycke centrum har vi byggt ett hus med sedumtak och gröna balkonger.

År 2014 stod huset på Råda torg klart för inflyttning. Huset, som också inhyser Förbos huvudkontor, ligger centralt i Mölnlycke centrum. Det ligger lugnt och fint utan brusande biltrafik. Men ändå är det bara några steg till torget och affärerna. 

I de 18 lägenheterna, 1-3 rum och kök, bor mest en- och tvåpersonshushåll. Barnfamiljerna söker sig i allmänhet hellre till våra småhusområden. 

Huset består av två sammanbundna huskroppar, en på fyra och en på fem våningar. För att stärka det gröna i området har huset sedumtak och gröna balkonger. Till varje lägenhet finns ett varmförråd i nära anslutning till lägenheten. De öppna planlösningarna ger mycket ljus till lägenheterna. 

Fiber finns indraget i huset.

Har du bil parkeras den på en förhyrd parkering vid Centralvägen. Det finns även möjlighet att, genom kommunen, hyra garageplats i parkeringsdäcket vid infarten till centrum.

Adress

Råda torg 6

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rok, 38 kvm: 8 021 kr
1 rok (sovalkov), 8 154 kr - 8 468 kr
2 rok, 53-62 kvm: 9 773 kr - 10 533 kr
3 rok, 72-76 kvm: 11 668 kr - 12 118 kr

Fritid och service

I Mölnlycke centrum hittar du livsmedelsbutiker, banker, vårdcentral, apotek, kulturhus med bibliotek och stickcafé samt ett tjugotal andra butiker. På bekvämt avstånd ligger Rådasjön med en badplats för soliga sommardagar. 

Kommunikationer

Du når snabbt och enkelt Göteborg. Till Korsvägen tar det cirka en kvart med bil något längre med Grön express. Från Mölnlycketerminalen går bussar både till Mölndal, Göteborg, Borås och Kungälv. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

I kommunen finns ett stort antal kommunala grundskolor med olika inriktningar och årskurser. Här finns även den populära gymnasieskolan Hulebäcksgymnasiet med elever från hela Göteborgsregionen. Läs mer och fördjupa dig på kommunens hemsida: www.harryda.se