Gå direkt till innehåll

Solstensgärdet

Såväl barnfamiljer som äldre uppskattar Solstensgärdet för dess mysiga gårdar med lekplatser. Här kan du bo i lägenhet, radhus eller parhus med balkong, uteplats eller t.o.m. egen trädgård. Området är bilfritt; parkeringsplatser och garage ligger för sig, så du kan utan att oroa dig släppa ut dina barn för att utforska området. 

På Solstensgärdet bor såväl barnfamiljer som äldre. Här bor man i radhus eller parhus. Alla lägenheter har en egen täppa och vissa har även balkong. Förråd finns till alla lägenheter. Mitt i området finns en fin lekplats för de mindre barnen. Där är även stora gräsmattor för barnen att leka på. Tvättstugan ligger i en separat byggnad. Området byggdes och stod inflyttningsklart 1989.
 
Ett av våra mest populära områden. Kanske för att det ligger lite i utkanten av centrala Mölnlycke eller kanske för att många av trädgårdarna är stora. Oavsett vilket skälet är så är området uppskattat.

Har du bil parkeras den på en förhyrd parkering eller i garage utanför området.

Adress

Solstensgärdet

Karta

Karta över Solstensgärdet (som pdf)

Kallhyra 

2 rok: 5 898 kr - 7 186 kr
3 rok: 7 160 kr - 7 809 kr
4 rok: 8 930 kr - 9 883 kr

Fritid och service

I direkt angränsning till området finns skog och grönområden för sköna promenader eller löprundor. I Mölnlycke centrum hittar du livsmedelsbutiker, banker, vårdcentral med apotek, kulturhus med bibliotek och stickcafé samt ett tjugotal andra butiker. På bekvämt avstånd ligger Rådasjön med en badplats för soliga sommardagar.

Kommunikationer

Till Korsvägen tar det cirka en kvart med bil eller Grön express. Busshållplatsen ''Solsten'' ligger alldeles i anslutning till området. Från Mölnlycketerminalen går bussar både till Mölndal, Göteborg, Borås och Kungälv. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

I kommunen finns ett stort antal kommunala grundskolor med olika inriktningar och årskurser. Här finns även den populäragymnasieskolan Hulebäcksgymnasiet med elever från hela Göteborgsregionen. Läs mer och fördjupa dig på kommunens hemsida: www.harryda.se