Gå direkt till innehåll

Vallen

På Vallen bor du omringat av skog. Beläget på höjden väster om centrum känns området avskilt trots närheten till omvärlden. 

På höjden en liten bit söder om Mölnlycke centrum utefter Lingonvägen ligger Vallen 1 och Vallen 2. Lugna och sköna områden mitt i villaidyllen.

Vallen 1

Det första området du kommer till när du tagit dig upp för den ganska branta backen. De 6 stycken loftgångshusen stod klara 1968. Husen är på två våningar. Lägenheterna i markplan har uteplats med altan som renoverades vid den senaste ommålningen av husen. Lägenheterna en våning upp har alla balkong. Det finns flest två rum och kök. Tre rum och kök har de lägenheter som ligger på gavlarna. 

Mitt i området ligger en liten lekplats för de mindre barnen. Förråd finns till alla lägenheter och tvättstugan ligger i ett separat hus. 

Har du bil parkeras den på en förhyrd plats i anslutning till området. Det finns även ett antal garage att hyra.

Vallen 2

Fortsätter du uppför backen kommer du till nästa område - Vallen 2. De röda loftgångshusen stod färdiga 1969. Här finns förutom 2-3 rumslägenheter även ett antal välplanerade ettor. Alla ettorna ligger i suterrängdelen på ett av husen och har därför uteplatser. Vallen 2 är populärt; förutom att det ligger fint, ingår även kostnaden för hushållselen i hyran. 

Till alla lägenheter finns balkong eller uteplats. Även här finns en liten lekplats för de mindre barnen. Förråd finns till alla lägenheter och tvättstugan ligger i en separat byggnad.

Har du bil parkeras den på en förhyrd plats i anslutning till området. Det finns även ett antal garage att hyra.

Adress

Lingonvägen 8-18 (Vallen 1)
Lingonvägen 7-17 (Vallen 2)

Karta

Karta över Vallen 1 (pdf)
Karta över Vallen 2 (pdf)

Varmhyra Vallen 1

2 rok: 7 125 kr - 8 244 kr
3 rok: 8 106 kr - 8 917 kr

Totalhyra Vallen 2

1 rok: 5 803 kr - 6 302 kr
2 rok: 6 466 kr - 7 574 kr
3 rok: 7 656 kr - 8 519 kr

Fritid och service

Till Mölnlycke centrum är det en dryg kilometer med bil, men om du promenerar eller cyklar blir det kortare eftersom du då kan gå genom gångtunneln under järnvägen förbi bussterminalen och ta bron över Mölndalsån. Väl i centrum hittar du livsmedelsbutiker, banker, vårdcentral, apotek, kulturhus med bibliotek och stickcafé samt ett tjugotal andra butiker. På bekvämt avstånd ligger Rådasjön med en badplats för soliga sommardagar.

Kommunikationer

Till Korsvägen tar det cirka en kvart med bil eller Grön express. Från Mölnlycketerminalen går bussar både till Mölndal, Göteborg, Borås och Kungälv. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

I kommunen finns ett stort antal kommunala grundskolor med olika inriktningar och årskurser. Här finns även den populäragymnasieskolan, Hulebäcksgymnasiet med elever från hela Göteborgsregionen. Läs mer och fördjupa dig på kommunens hemsida: www.harryda.se