Gå direkt till innehåll

Koön - Bohus/Körsbärsg

I våra flerfamiljshus på Koön finns ett sjuttiotal lägenheter med en hänförande utsikt över Marstrand och de vackra klipporna. 

På Koön bor de som inte kan tänka sig att flytta in till stan, såväl gammal som ung, men även de som längtar från storstan. Den vackra naturen med havet och klipporna lockar. Finns inte utsikten från lägenheten har man den från bergsknallarna runt omkring.

På Bohus- och Körsbärsgatan på Koön har vi fyra fastigheter med sammanlagt 75 lägenheter.
Husen är två- respektive trevåningshus. Bohusgatan 8 och Körsbärsgatan 3 stod inflyttningsklara 1958 och är klassiska 50-talshus. Bohusgatan 9 däremot stod klart 1967 och renoverades 2020/2021. Slutligen loftgångshuset på Körsbärsgatan 5 var klart 1982 och i det huset finns hiss. Till de flesta lägenheter finns balkong eller uteplats.

Det finns gott om gräsmattor vid husen för barn att leka på. Det finns även en del lekplatser. Bilen parkeras på hyrd parkering i anslutning till husen. Det finns också parkering att hyra i Muskeviken eller Blekebukten.

Adress

Bohusgatan 8, 9 och Körsbärsgatan 3 och 5. 

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rok: 4 596 kr - 6 279 kr
2 rok: 6 003 kr  - 8 600 kr
3 rok: 6 906 kr - 10 068 kr
4 rok:  8 401 kr - 9 234 kr

Fritid och service

På Koön finns en livsmedelsaffär och bankomat. På Marstrandsön finns flera butiker, restauranger och kaféer. Särskilt på sommaren då ön lockar många turister. 2012 invigdes Strandverket på Marstrand en populär konsthall belägen i den gamla fortifikationen Södra Strandverket, en försvarsanläggning. Här pågår under stora delar av året spännande utställningar. Förutom kultur i form av konst, arrangeras välbesökta seglingstävlingar och det finns fina promenadvägar runt ön och badplatser att besöka.

Kommunikationer

Läs mer om kommunikationerna i området på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

På ön finns en skola som täcker från förskoleklass till och med årskurs 6. Mer information finns på www.kungalv.se