Gå direkt till innehåll

Runängsgatan

Runängsgatan ligger centralt i Ytterby, nära till affärer och pendeltåget.

Runängsgatan 1-5

På försommaren år 2009 stod det nya huset på Runängsgatan 1-5 klart för inflyttning. Huset har fyra våningar och alla lägenheter har uteplats eller balkong. Högst upp i huset finns härliga väl tilltagna takterrasser. Lägenheterna är ljusa med modern standard. De har parkett och helkaklade badrum med comfortvärme. Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet. Självklart finns både hiss och porttelefon.

När du kommer till Runängsgatan 1-5 går du in mellan förråden med klängväxter och kommer in på den trivsamma innergården. Där ska man kunna sitta och koppla av en stund om man vill. Har du små barn så finns en liten sandlåda.
Bilen parkerar du på förhyrd plats utanför husen och i vissa fall på parkeringen utefter järnvägen.

Runängsgatan 14-16

Ett trevånings stenhus byggt år 1967 med 12 lägenheter och det ligger i korsningen Torsbyvägen och Runängsgatan.  
 
Förråden är i källaren och där ligger också tvättstugan. På gården finns en liten sandlåda för de minsta barnen. På andra sidan huset är det en liten gräsyta där man på sommaren kan ställa ut sin solstol för att sitta och koppla av. Lägenheterna på första plan har direkt utgång från sina balkonger till gräsytan.

Runängsgatan 8

Byggt på 40-talet har en stor egen trädgård med fruktträd. Här finns 6 lägenheter varav 2 vindslägenheter. Det är endast två av lägenheterna som har balkong, men alla hyresgäster har tillgång till trädgården.

Förråd finns i källaren och parkering går att hyra i anslutning till Runängsgatan 1-5.

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rkv:2 977kr
1 rok: 6 972-7 071 kr
2 rok: 6 016-8 807 kr
3 rok: 5 945-10 983 kr
4 rok: 11 648-11 896 kr
5 rok: 14 380 kr

Service

I Ytterby centrum finns en stor mataffär, flera pizzerior, apotek och det är nära till vårdcentralen.

Kommunikation

I Ytterby har man nära till kommunikationer. Det går både tåg och expressbussar till Göteborg och Stenungssund. Tåg från Ytterby til Göteborg C tar ca 19 minuter. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns skolor och dagis. Läs mer på www.kungalv.se