Gå direkt till innehåll

Yngre tollered 

Området Herreslia/Dalalyckan ligger i en sluttning och har vacker utsikt över Sävelången och samhället. Runt knuten finns vackra skogar för härliga promenader och svampplockning. Du kan även ta ett dopp i sjön Torskabotten en bit därifrån.

Herreslia och Dalalyckan

Ett radhusområden med 20 lägenheter byggt år 1988. 

Till lägenheten hör en stor träaltan samt en liten rabatt på framsidan som du själv sköter. Här passar det för dig att bo som önskar radhuskänsla, men inte vill sköta en större trädgård. Det finns en liten lekplats i området, men naturen runt omkring ger större möjligheter. 

Förrådsbyggnader med lägenhetsförråd finns i anslutning till husen. P-plats ingår i hyran. 

Volrath Bergs väg 10 C-E

Här har vi tre lägenheter i en radhuslänga också byggd år 1988. Här kan du välja att bo som behöver en lite större lägenhet och önskar en uteplats att planera och sköta om.

Parkering i anslutning till huset, alldeles intill ligger en mindre byggnad med lägenhetsförråd.

Adress

Herreslia, Dalalyckan och Volrath Bergs väg. 

Karta

Karta över Volrath Bergs väg (pdf)

Karta över Herreslia/Dalalyckan/Volrath Bergs väg 10 (pdf)

Kallhyra

2 rok: 6 176 - 6 375 kr
3 rok: 7 256 - 7 727 kr
4 rok: 8 479 - 9 199 kr

Fritid och service

I samhället finns pizzeria, bibliotek, hotell m.m. I Floda centrum, cirka 6 kilometer bort, hittar du apotek, bibliotek, bank och dagligvaruaffär. I den gamla brandstationen finns en biblioteksfilial med begränsade öppettider.

Tollered är ett levande gammalt brukssamhälle med ett aktivt föreningsliv. Tollereds Biograf är, med sina 24 sittplatser, en av Sveriges minsta fristående biografer. Troligtvis Sveriges enda med kakelugn. Eftersom de bara har en filmprojektor måste maskinisten byta filmrulle efter halva filmen. Det är cirka 1,5 mil till caféstaden Alingsås.

Runt knuten finns vackra skogar för härliga promenader och svampplockning. Du kan även ta ett dropp i sjön Torskabotten en bit därifrån. På andra sidan motorvägen ligger Nääsfabriker med hotell, affärer och restauranger. Här förekommer även en hel del andra aktiviteter. Hit kan du ta gångvägen som går under motorvägen.

Kommunikationer

Buss går till Floda station där du sedan kan färdas med buss eller tåg. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

I samhället finns förskola samt grundskola, F5. Läs mer på www.lerum.se