Gå direkt till innehåll

Övre balltorp

Övre Balltorp är ett trevligt barnvänligt område ca 5 km från Mölndals centrum. Området ligger mycket avskilt och lugnt vid en återvändsgata med stora skogsområden väster om området. 

De flesta lägenheterna stod inflyttningsklara år 1985 och 1986. År 2006 gjordes en lyckad förtätning i området med 27 lägenheter. Det finns både radhus med egen trädgård, och tvåvåningshus. Varje lägenhet på markplan har uteplats och lägenheterna på andra våningen har balkong. Förråd finns till alla lägenheter.

Det finns även sju stycken punkthus med 5 eller 6 våningar i området. Lägenheterna är ljusa med öppen planslösning. 

Varje kvarter är uppdelat i två bostadsgrupper kring gårdar med lekplats, tvättstuga och fritidslokal, där det finns bastu och en lokal att hyra. Området är bilfritt så du parkerar din bil strax utanför området på hyrd p-plats eller i garage.

Adress

Ålegårdsgatan och Gundefjällsgatan

Karta

Karta över Ålegårdsgatan (som pdf)
Karta över Gundefjällsgatan (som pdf)

Varm-/kallhyra

1 rok: 5 125 kr
1 rrk: 7 244 kr - 7 512 kr
2 rok: 6 426 kr - 9 977 kr
3 rok: 8 462 kr - 10 190 kr
4 rok: 10 751 kr - 12 812 kr
5 rok: 10 895 kr
6 rok: 13 756 kr - 14 373 kr

Fritid och service

Förbovallen fotbollsplan med konstgräs ligger i direkt anslutning till Ålegårdsgatan och är Balltorp FFs hemmaarena. Mölndals stad erbjuder också goda möjligheter till sol och bad. Det finns cirka tio badplatser utspridda i kommunen. Det finns även många frilufts- och strövområden med motionsspår, stigar och vandringsleder.
Gunnebo slott och trädgårdar är ett smultronställe i Mölndal. Där kan man se hur miljön runt ett slott på 1700-talet gestaltade sig. 

Vid Peppareds torg finns en servicebutik. I Mölndals centrum hittar du ett större utbud av butiker, post, bank, apotek, vårdcentral mm. Kållereds köpstad, några kilometer söderut från Balltorp, där hittar du IKEA och en mängd andra butiker.

Kommunikationer

Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns 24 kommunala grundskolor och två friskolor. Mer information om gymnasieskolor och vuxenutbildningar hittar du här: www.molndal.se