Gå direkt till innehåll

Kyrkängen

En knapp kilometer från Lindome centrum, vackert beläget hittar du Kyrkängen.

Detta radhusområde som stod inflyttningsklart år 1985 och 1986. Det är ett ganska stort område med 250 lägenheter, men eftersom det är uppdelat på fem ”gårdar” blir ändå känslan det lilla. Här passar det för dig att bo som gillar att påta i trädgården. En del av husen har stora trädgårdar och andra lite mindre, men det är du själv som planerar och sköter om den. 

Barnfamiljerna trivs i Kyrkängen med dess bilfria gårdar. Tryggt att släppa ut barnen och mitt i området ligger lekplatsen. 

Kallförråd finns till alla lägenheter och de fem tvättstugorna ligger utplacerade på respektive gård. Har du bil hyr du antingen en öppen plats eller ett garage. 

Adress

Mattias väg, Viktors väg och Kyrkängsvägen

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

2 rkv (rum och kokvrå): 5 467 kr - 6 246 kr
2 rok: 6 811 kr - 7 865 kr
3 rok: 7 612 kr - 9 755 kr
4 rok: 8 881 kr - 10 872 kr
5 rok: 9 695 kr - 10 889 kr

Fritid och service

Mölndals stad erbjuder även goda möjligheter till sol och bad - det finns ca tio badplatser utspridda i kommunen. Det finns även många frilufts- och strövområden med motionsspår, stigar och vandringsleder.
Gunnebo slott och trädgårdar är ett annat smultronställe i Mölndal där man kan se hur miljön runt ett slott på 1700-talet gestaltade sig. I Lindome finns ett levande centrum med ett bra utbud av butiker och caféer. Det finns restaurang, bank, post, bibliotek, vårdcentral och apotek. 

Kommunikationer

Det går både buss och pendeltåg från Lindome. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns 24 kommunala grundskolor och två friskolor. Mer information om gymnasieskolor och vuxenutbildningar hittar du här: www.molndal.se