Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

ordning och reda med förvaring

Här har vi samlat några tips på hur du kan skapa ordning i ditt hem. Några enkla knep för att göra dina förvaringsutrymmen smartare så att du får bättre koll på dina ägodelar.

Olika förvaringslösningar

Utnyttja bortglömda utrymmen

Kläder och annat som du inte använder jätteofta, kanske bara under en säsong, passar bra att ha i en korg eller låda under sängen. Kanske har du ytterligare något utrymme som du inte tänkt på?

Få överblick i garderoben

Att organisera lådor och samtidigt få en bra överblick kan vara svårt. Istället för att lägga kläderna på varandra i högar, testa att vända högarna så att plaggen ligger på sidan i rader så du kan se varje enskilt plagg. Ett knep kan också vara att lägga in avskiljare, antigen som du köper eller så gör du egna av exempelvis kartong.

Få plats med fler galgar

Får du inte plats med fler galgar i garderoben? Testa galge på galge, använd en kedja eller kapsylen på en tomburk eller konserv för att haka i galgarna i varandra. Vill du kan du trä på ytterligare ringar och få både tre och fyra galgar hängandes på varandra. Ytterligare ett tips är att ha galgar i olika färger så att du kan dela upp garderoben i olika teman. Det finns också galgar som är extra tunna som tar mindre plats.

Använd en stege

Har du många skor med klackar kan du hänga upp dem på en mindre stege som du lutar mot väggen. En stege funkar såklart lika bra för att hänga upp sjalar, slipsar och skärp.

Ordna klädförvaring i tyg

Saknas hyllplan i garderoben? Det kan vara svårt att hitta plats att hänga alla plagg om det är många i hushållet. Lösningen kan vara klädförvaring med fack eller fickor gjorda av tyg. Sök på "hängande förvaring i tyg" eller liknande och du kommer få upp olika lösningar där du kan få plats med skor, vantar, mössor, vikta kläder och det mesta annat i samma storlek.

Lys upp

Bra ljus gör att din garderob känns större. Det finns många varianter för god belysning, både batteridrivna lampor med skymningsrelä och lampor med rörelsesensor. Bra belysning gör det också lättare att inte glömma bort det som gömmer sig allra längst in.

Använd kartonger till förvaring

Behåll skokartonger och dylikt, där kan du lägga det som inte platsar någon annanstans. En idé är också att ta bilder på det som ska vara i lådan och fästa utanpå. En annan att klä in lådan med en överbliven tapetstump eller tyg så att det blir en fin inredningsdetalj.