!

Initialt pausade vi alla arbeten inne i lägenheterna för att försöka minska smittspridningen av coronaviruset hos hyresgäster och personal. Vi har nu skapat oss ett bra förhållningssätt till pandemin som gör att vi känner oss trygga att hantera olika situationer och kommer därför att återuppta vissa arbeten inne i lägenheterna igen. Läs mer om hur vi kommer att arbeta här. Nya arbetsrutiner till följd av coronaviruset

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Välkommen kära höstmörker

Inredare Anna Ramstedt

Nu när det blir mörkare utomhus finns det massor av tillfällen att kura inomhus. Men hur ska man egentligen tänka kring belysning? Vi bad Förbos inredningsproffs Anna om tips som gör rummet mysigt och funktionellt.

  • Ett rum med mörka väggar kräver mer belysning än ett ljust rum, eftersom mörka nyanser absorberar ljus.

  • Istället för taklampa – använd flera sorters lampor i olika höjder, så får du ett mer levande rum.

  • När du planerar belysningen är det bra att utgå från funktionen. Hur använder du rummet? Behövs läsbelysning eller räcker det med stämningsljus?

  • Satsa hellre på fler men svagare ljuspunkter än få och starka. Ungefär fem till nio lampor i ett rum är lagom. Tänk på att ett stort rum kräver fler ljuskällor än ett mindre rum.

  • Ljuslyktor och levande ljus ger fin mysbelysning.