Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll
Förbos fastighetsutvecklingschef Anna Olá

Förbos fastighetsutvecklingschef Anna Olá

Förbo planerar för 1500 nya bostäder i fyra kommuner

Förbo har planer för att bygga fler bostäder i alla de fyra kommunerna som gemensamt äger bolaget, flera planansökningar har lämnats in och nu börjar det komma in svar. 

- Sammanlagt har vi identifierat möjlighet att bygga cirka 1500 nya bostäder på egen mark i anslutning till våra befintliga områden, berättar Anna Olá, Förbos fastighetsutvecklingschef. För att kunna starta arbetet med planeringen behöver vi söka planbesked hos respektive kommun. 

- Nu har vi fått besked om att planarbetet för cirka 600 lägenheter i Balltorp, Mölndal, kan starta 2018. Det ger oss gott om utrymme att utvärdera hur vi kan tillföra värden i bostadsområdet som passar både dagens och morgondagens hyresgäster.

Planbeskedet blir alltså startskottet för ett planeringsarbete som kommer att pågå under 2017 där Förbo tar fram förutsättningar och för en dialog med de boende i området.  

- De är vad vi vill kalla ”experter på området” och kan bidra med sina erfarenheter och idéer om hur vi kan utveckla området på ett bra sätt.Tillsammans med arkitekter och konsulter utformar vi ett förslag som blir underlag för en ny detaljplan. 

I den fortsatta processen ska det sedan ställas ut för granskning då alla berörda får möjlighet att framföra sina synpunkter. En uppskattning är att byggstart sker under 2020.

Planbesked har också lämnats för att utveckla Höjdenhemmet i Lerum och bygga cirka 240 lägenheter, varav kommunen kommer att hyra flertalet som vårdboende. Där vill kommunen sätta i gång planarbetet redan under 2017.

För Hulan, Lerum, har besked lämnats sedan tidigare för cirka 150 bostäder och för Säteriet, Mölnlycke, har svar ännu inte kommit. I Kungälv förs samtal med kommunen men planansökan är ännu inte inlämnad.