!

Observera att det nu är två olika inloggningar beroende på vad du önskar göra. Sök ledigt är för dig som vill söka bostad/parkering, se dina köpoäng eller registrera dig i vår kö. Mina sidor är för dig som är hyresgäst. Sök ledigt - här ser du dina poäng och söker bostad

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Vi utvecklar Säteriet

Säteriet är Förbos största bostadsområde, med ca 730 lägenheter i varierande storlekar. Området är uppdelat på olika gårdar vilket gör att området ändå känns småskaligt och personligt. Säteriet ligger naturskönt till med gröna skogar runtomkring, men ändå bara ca 15 minuters promenad från Mölnlycke centrum.

Säteriet är ett populärt område som har potential att utvecklas och ge plats för fler. Därför har vi planer på att utveckla området med cirka 300 bostäder, 10 000 kvadratmeter lokaler, ny förskola och ett p-hus. Utmed Platåvägen, som idag går igenom området, ser vi möjlighet att skapa en levande gata samtidigt som vi behåller områdets karaktär med personliga gårdar. 

I flera andra områden har det visat sig vara en lyckad kombination att blanda olika upplåtelseformer med hyresrätter, bostadsrätter och radhus i samma område. Vi tror att det är ett bra koncept även här för att få till ett levande och hållbart Säteriet. Genom att vi låter bostadsutvecklare bygga andra typer av upplåtelseformer finns det också möjlighet för våra hyresgäster som vill äga sitt boende men bo kvar i området att göra så.

Detaljplanen har vunnit laga kraft

Detaljplanen för Säteriet har nu vunnit laga kraft. Här kan du se detaljplanen för området.

Översikt över de nya husen
Säteriet vid Björkgården nya hus