Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Vi utvecklar Säteriet

Säteriet är Förbos största bostadsområde, med ca 730 lägenheter i varierande storlekar. Området är uppdelat på olika gårdar vilket gör att området ändå känns småskaligt och personligt. Säteriet ligger naturskönt till med gröna skogar runtomkring, men ändå bara ca 15 minuters promenad från Mölnlycke centrum.

Säteriet är ett populärt område som har potential att utvecklas och ge plats för fler. Utmed Platåvägen, som idag går igenom området, ser vi möjlighet att skapa en levande gata samtidigt som vi behåller områdets karaktär med personliga gårdar. Därför har vi planer på att utveckla området med 40 st hyresrätter. Ytterligare utveckling av området kommer ske av bostadsutvecklaren Nordr som kommer att tillföra cirka 400 bostäder. 

I flera andra områden har det visat sig vara en lyckad kombination att blanda olika upplåtelseformer med hyresrätter, bostadsrätter och radhus i samma område. Vi tror att det är ett bra koncept även här för att få till ett levande och hållbart Säteriet. Genom att vi låter bostadsutvecklare bygga andra typer av upplåtelseformer finns det också möjlighet för våra hyresgäster som vill äga sitt boende men bo kvar i området att göra så.

Detaljplanen har vunnit laga kraft

Detaljplanen för Säteriet har nu vunnit laga kraft. Här kan du se detaljplanen för området.

Översikt över de nya husen
Säteriet vid Björkgården nya hus