Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Vi utvecklar Säteriet

Säteriet är Förbos största bostadsområde, med ca 730 lägenheter i varierande storlekar. Området är uppdelat på olika gårdar vilket gör att området ändå känns småskaligt och personligt. Säteriet ligger naturskönt till med gröna skogar runtomkring, men ändå bara ca 15 minuters promenad från Mölnlycke centrum.

Säteriet är ett populärt område som har potential att utvecklas och ge plats för fler. Därför har vi planer på att utveckla området med cirka 300 bostäder, 10 000 kvadratmeter lokaler, ny förskola och ett p-hus. Utmed Platåvägen, som idag går igenom området, ser vi möjlighet att skapa en levande gata samtidigt som vi behåller områdets karaktär med personliga gårdar. 

Arbetet med detaljplan pågår
Just nu pågår arbetet med att ta fram en detaljplan för området. Arbetet med detaljplanen är en del av Härryda kommuns pilotprojekt med exploatörsdrivna detaljplaneprojekt, vilket innebär att det är exploatören, Förbo i detta fallet, som driver arbetet med att ta fram utredningar och underlag.