Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Vänhemsvägen

Husen från 2007 har en modern arkitektur, men med hänsyn tagen till den traditionella omgivningen. Stora delar av fasaden är i trä och vissa fönster har spröjs. En del av lägenheterna har en öppen planlösning medan andra är mer traditionella.

Om du fortsätter från Hindås Stationsväg förbi Stationshuset och skolan kommer du strax till Vänhemsvägen. År 2007 stod de två punkthusen inflyttningsklara. Husen byggdes på gammal kulturmark, på den tomt där Hindås pensionat en gång låg. Husens arkitektur flirtar lite med den gamla bebyggelsen runt omkring. Det är ganska stora hus och vissa fönster har försetts med spröjs som är så vanligt i området. Balkong eller uteplats finns till alla lägenheter. Husen har hiss och det är inga avsatser in i husen så här är det bekvämt för såväl gammal som ung att bo. 

I bottenplanen på husen ligger tvättstugorna. En liten lekplats finns även för de små barnen.

Förråden ute på gården påminner om gamla tiders gårdsförråd. För att värna och förstärka det gröna i området har förrådstaken försetts med sedumväxter.

I direkt anslutning till husen ligger parkeringen.

Adress 

Vänhemsvägen

Varmhyra

2 rok: 7 297-7 729 kr
3 rok: 8 320-10 822 kr

Fritid och service

Biblioteket ligger i centrum och har öppet de flesta dagar. En ICA-affär ligger också i centrum.

Det finns en hel del föreningar och friluftsområden i Hindås. Vildmarksleden är en vandringsled som numera är cirka 42 km lång. Den går från Hindås station till Skatås motionscentrum i Göteborg. Hindås stationshus ritades av den kände arkitekten Yngve Rasmussen som också bland annat ritade ”Tomtehuset” på Vasagatan, Vasakyrkan och Vasabron i Göteborg.
På vintern anlägger skidklubben skidspår. En gång var Hindås en populär vinterort för Göteborgaren. Västra Nedsjöns badplats är ett utflyktsmål på sommaren. Du hittar mer information om Hindås på kommunens hemsida: www.harryda.se

Kommunikationer

Med tåget är du inne på Göteborgs central på mindre än 40 minuter. Det finns även flera västtrafikbussar att välja på. Tåg och buss går också till Borås, Mölnlycke och Bollebygd. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Bara ett stenkast bort ligger Hindåsskolan - en F-5 grundskola och ytterligare en liten bit bort ligger förskolan. Mer information om detta på kommunens hemsida.