!

Observera att det nu är två olika inloggningar beroende på vad du önskar göra. Sök ledigt är för dig som vill söka bostad/parkering, se dina köpoäng eller registrera dig i vår kö. Mina sidor är för dig som är hyresgäst. Sök ledigt - här ser du dina poäng och söker bostad

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Byvägen

Byvägen är ett trevligt område med tvåvåningslägenheter söder om Landvetter centrum. Stort fritidsutbud och nödvändig service inom gångavstånd i Landvetter centrum. 

Byvägen 17

På andra sidan vägen, söderut i förhållande till Landvetter centrum ligger Byvägen 17. Tolv lägenheter på 2-3 rum och kök. Det är ett tvåvåningshus och det finns hiss. 

Huset stod inflyttningsklart 1988 och vi har destinerat det till dig som är 55+. Läget är perfekt, vackert vid ån som mynnar ut i Landvettersjön, med en stor gräsplan ner mot vattnet. De som bor i markplan har en liten uteplats och de som bor på andra våningen har balkong. Förråd finns till samtliga lägenheter och tvättstugan ligger i en separat byggnad.
 
När man bor på Byvägen 17 kan man, om man vill, gå till Byvägen 8, servicehuset och äta lunch. Det är enkelt att komma till Landvetter centrum, det finns en gångbro över stora vägen.

Byvägen

På andra sidan vägen, söderut i förhållande till Landvetter centrum ligger Östra Byvägen. Ett småhusområde med 29 lägenheter som byggdes 1983. Området som är lummigt och fint passar bra för barnfamiljen och för dig som tycker om att odla och sköta en uteplats. Det finns även ett antal lägenheter en våning upp med balkong om du föredrar det. Förråden till lägenheterna ligger dels vid entrén, men det finns även ett kallförråd till varje lägenhet på gården. Tvättstugan ligger i en separat byggnad. Och för barnen finns lekplats.

Har du bil kan du välja mellan att hyra garage eller en vanlig öppen parkeringsplats.

Adress

Byvägen och Byvägen 17

Karta

Karta över området (pdf)

Kallhyra (Byvägen)

2 rok: 5410 kr - 5811 kr
3 rok: 6038 kr - 6936 kr
4 rok: 7365 kr - 8390 kr

Varmhyra (Byvägen 17)

2 rok: 6461 kr - 6971 kr
3 rok: 7717 kr - 7838 kr

Fritid och service

Det är nära till skogar att vandra och plocka svamp i och Landvettersjön har en fin badplats.

I Landvetter centrum finns det mesta man kan behöva. Flera stora livsmedelsbutiker, några restauranger, apotek och vårdcentral. Ett stort resecentrum som är certifierat enligt Green Building invigdes i januari 2012. I januari 2015 invigdes Landvetters kulturhus som inrymmer förutom bibliotek även Kulturskolan. Ett stort utbud av idrottsföreningar täcker upp de flesta områden.

Kommunikationer 

Röd express går in till Korsvägen på 16 minuter. Det går även bussar till Rävlanda, Partille, Mölnlycke och Bollebygd. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns flera förskolor i Landvetter samt grundskola. Närmaste gymnasieskola finns i Mölnlycke. Läs mer på www.harryda.se