Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Landvetter - Önneröd -
Anna-Lisas gård

I Norra Önneröd ligger Anna-Lisas gård. 47 lägenheter på 1-4 rum och kök som stod inflyttningsklara 2014, husen är ritade och byggda så tankarna går till gamla tiders gårdar. 

Alla lägenheter har uteplats eller en rymlig balkong. Några av dem som bor i markplan har sitt förråd i anslutning till uteplatsen. Andra har sina förråd på gården eller i källaren. Uteförråden har sedumtak för att ytterligare förstärka det gröna och lantliga. 

Gården och husen har planerats för att uppmuntra sociala kontakter. På gården finns ett växthus. Gångstigarna slingrar sig runt gården. 

Vid "Lillsjön" finns det en naturlekplats för barnen med stockar och stenar. Genom små bäckar leds dagvattnen ner till sjön. Inne på gården finns lekplats för de små barnen.

Har du bil parkerar du den på förhyrd parkering eller i carport alldeles i infarten till området.

Adress

Anna-Lisas gård

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rok: 7 745 kr - 8 119 kr
2 rok: 8 980 kr - 9 637 kr
3 rok: 10 195 kr - 10 664 kr
4 rok: 11 908 kr - 14 810 kr

Fritid och service

Det är nära till skogar att vandra och plocka svamp i och Landvettersjön har en fin badplats.

I Landvetter centrum finns det mesta man kan behöva. Flera stora livsmedelsbutiker, några restauranger, apotek och vårdcentral. Ett stort resecentrum som är certifierat enligt Green Building invigdes i januari 2012. I januari 2015 invigdes Landvetters kulturhus som inrymmer förutom bibliotek även Kulturskolan. Ett stort utbud av idrottsföreningar täcker upp de flesta områden.

Kommunikationer

Röd express går från hållplats Salmered, 150 meter från Förbos område. Från Landvetter centrum går den in till Korsvägen på 16 minuter. Det går även bussar till Rävlanda, Partille, Mölnlycke och Bollebygd. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns flera daghem i Landvetter. Alla grundskolans stadier finns i Landvetter. Närmaste gymnasieskola finns i Mölnlycke. Läs mer på www.harryda.se