Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Stommen

Flerfamiljshus i centrala Landvetter med loftgångar. Barnvänligt område med närhet till Landvetter centrum med service i form av livsmedelsaffär, post, apotek och vårdcentral. I centrum finns även skola. 

Nära Landvetter centrum ligger Stommen, ett populärt område som stod inflyttningsklart 1970. Husen är i två våningar med loftgångar och inrymmer 1-3 rum och kök. I Stommen finns en samfällighet och därmed ett samarbete mellan Förbo och föreningen för radhusen i området. Två gånger om året har man gemensamma städdagar. 

Här har många bott länge, det är ett område man trivs i, det är bekvämt och nära till det mesta. De som bor i markplan har en egen täppa att njuta av. De som bor en våning upp har balkong. Det är barnvänligt och inga bilar - bara gångvägar nära husen.
 
Tvättstugorna ligger i separata hus. Har du bil parkeras den på förhyrd öppen parkering eller i garage. En större renovering av fasader och loftgångar pågår och förväntas vara klara 2021.

Adress

Norra- och Södra Stommen 

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rok: 5 337 kr - 6 256 kr
2 rok: 6 826 kr - 8 285 kr
3 rok: 7 896 kr - 9 158 kr

Fritid och service

Det är nära till skogar att vandra och plocka svamp i och Landvettersjön har en fin badplats.

I Landvetter centrum finns det mesta man kan behöva. Flera stora livsmedelsbutiker, några restauranger, apotek och vårdcentral. Ett stort resecentrum som är certifierat enligt Green Building invigdes i januari 2012. I januari 2015 invigdes Landvetters kulturhus som inrymmer förutom bibliotek även Kulturskolan. Ett stort utbud av idrottsföreningar täcker upp de flesta områden.

Kommunikationer

Röd express går in till Korsvägen på 16 minuter. Det går även bussar till Rävlanda, Partille Mölnlycke och Bollebygd. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns flera förskolor i Landvetter samt grundskola. Närmaste gymnasieskola finns i Mölnlycke. Läs mer på www.harryda.se