Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Säteriet

Säteriet är ett område i Mölnlycke med goda bussförbindelser till Göteborg. Området är omringat av fina promenadvägar och vacker natur i synnerhet när vitsippebackarna lyser vita.

En liten bit öster om Mölnlycke centrum utefter Platåvägen ligger bostadsområdet Säteriet. Det är ett område som byggdes under slutet 60- och början av 70-talet då Sverige byggde en miljon bostäder. Det är dock inget typiskt miljonprogramsområde. Det är låga hus, tre våningar och det är fördelat på sju bilfria gårdar.  

Det är ett område perfekt för barnfamiljer, men även uppskattat av mindre hushåll eftersom det finns många lägenheter på ett rum och kök. Den största lägenheten är på fem rum och kök. Till de flesta lägenheter finns balkong eller uteplats. Förråd finns antingen i källaren eller i trapphuset utanför lägenhetsdörren. Det finns även några extraförråd att hyra. Fiber drogs in redan i början på 2000-talet. 

Parkering finns att hyra, antingen en öppen parkeringsplats eller en plats i ett öppet garage genom tillståndsparkering. Du hittar mer information här.

Adress

Tallgården, Aspgården, Björkgården, Grangården, Ekgården, Bokgården och Rönngården

Karta

Karta över området (som pdf)

Varmhyra 

1 rok: 5074 kr - 6544 kr
2 rok: 6519 kr - 7469 kr
3 rok: 6660 kr - 9982 kr
4 rok: 8641 kr - 10223 kr
5 rok: 9671 kr

Fritid och service

Säteriet ligger granne med Rådasjöns naturreservat. Ett vackert område att ströva runt i, särskilt på våren när vitsippsbackarna står i full blom. För barnen finns en fin lekplats inne i området och en av kommunen anlagd näridrottsplats - och såklart Sagoparken, aktivitetsparken för alla. Centralt placerat i området finns en närbutik som har generösa öppettider, där du hittar det nödvändigaste. I Mölnlycke centrum hittar du livsmedelsbutiker, banker, vårdcentral, apotek, kulturhus med bibliotek och stickcafé samt ett tjugotal andra butiker. På bekvämt avstånd ligger Rådasjön med en badplats för soliga sommardagar.

Kommunikationer

Till Mölnlycke centrum är det cirka tre kilometer med bil, men om du promenerar eller cyklar blir det betydligt kortare eftersom du då kan gena genom naturreservatet. Till Korsvägen tar det mindre är en kvart med bil eller Grön express. Från Mölnlycketerminalen går bussar både till Mölndal, Göteborg, Borås och Kungälv. Läs mer på www.vasttrafik.se

Barnomsorg och skola

Säteriskolan är en F-5 skola som lägger stort fokus på ett språkutvecklande arbetssätt. Även skolan har genomgått en omfattande renovering och har nyrenoverade lokaler. Förutom grundskolan finns Tallgårdens förskola med sex avdelningar den öppnades i februari 2015. I kommunen finns även ett stort antal kommunala grundskolor med olika inriktningar och årskurser. Här finns även den populära gymnasieskolan Hulebäcksgymnasiet med elever från hela Göteborgsregionen. Läs mer och fördjupa dig på kommunens hemsida: www.harryda.se

Säteriet i ny kostym 

Just nu pågår ett omfattande projekt som innebär att vi renoverar och utvecklar vårt bostadsområde. Det du som besökare särskilt lägger märke till är att utemiljön och husen fått en rejäl ansiktslyftning. Men det har också satsats en hel del på miljöarbete. På ”Nedergårdarna” Tall- Asp- och Björkgården pågår renoveringen för fullt och här görs även nya loftgångar och stamrenoveringar som innebär att det blir nya badrum i alla lägenheter. 

Läs mer om projektet här.