Gå direkt till innehåll

Tillståndsparkering på Säteriet

Med tillståndsparkering har du inte en egen, fast parkeringsplats utan köper ett parkeringstillstånd som ger dig möjlighet att parkera på Förbos parkeringsplatser inom Säteriet.  

P-tjänst administrerar parkeringen

Vår samarbetspartner P-tjänst hyr ut och administrerar Förbos parkeringsplatser på Säteriet.
P-tjänst förmedlar parkering både för boende och besökare i området. Du som boende tecknar ett avtal hos P-tjänst för tillståndsparkering medan dina gäster betalar för tiden de står parkerade genom P-tjänsts app, talsvar eller sms. Parkeringstillståndet är knutet till dig personligen via bank-ID och är kopplat till ditt registreringsnummer. Parkeringstillståndet är digitalt så du behöver inte ha en parkeringslapp i framrutan på bilen. 

Avtal och betalning

Först behöver du lägga in ditt mobilnummer på Förbos Mina sidor för att kunna teckna avtal för tillståndsparkering. Därefter finns det olika sätt att teckna ditt avtal för tillståndsparkering; via P-tjänsts webbplats, deras app Parkeringstjänst eller genom att ringa till deras kundtjänst. 

  • P-tjänsts kundtjänst 031–51 88 10

För att parkeringstillståndet ska gälla kommande månad behöver du teckna avtalet innan den 1:e i den månaden. För att kunna betala för ditt parkeringstillstånd registrerar du ditt betalkort hos P-tjänst. Pengarna dras sen automatiskt från ditt kort den sista vardagen varje månad. Avtalet rullar på så länge betalning sker. 

Fyra typer av parkeringstillstånd

Det finns fyra typer av parkeringstillstånd på Säteriet; bilplats på markparkering, bilplats i garage, ett för motorcykelplats i gallerbur och ett för mopedplats i gallerbur. Pris för de olika parkeringstillstånden hittar du hos P-tjänst. 

Det här gäller för bilparkering

Om du har en bil

Har du behov av en parkeringsplats tecknar du ett parkeringsavtal för tillståndsparkering hos P-tjänst. 

Om du har två eller tre bilar

Har du behov av två eller tre parkeringsplatser tecknar du samtliga parkeringsavtal hos P-tjänst. Det tredje parkeringstillståndet kan bara tecknas för markparkering. I framtiden kommer vi att minska antalet parkeringar på Säteriet och då är det parkeringstillstånden för andra- och tredjebilar som dras in först. När vi behöver minska antalet parkeringstillstånd kommer du som har två eller tre parkeringstillstånd få information om det i god tid. 

Om du har handikapptillstånd

Har du ett handikapptillstånd utfärdat av Härryda kommun kan vi ordna en fast parkeringsplats åt dig. Hör av dig till dina Förbovärdar och visa ditt handikapptillstånd så hittar vi en lösning som passar dig. 

Besöksparkering

Besökare betalar enkelt för sin parkering genom app, sms eller via talsvar och parkerar på lediga markparkeringar inom Säteriet. Det kommer finnas skyltar med vilka appar och telefonnummer som gäller vid betalning för besöksparkering. 

Det här gäller för motorcykel och moped

Om du har en motorcykel

Har du en motorcykel och behov av parkeringsplats till den tecknar du ett avtal för parkeringstillstånd för motorcykel via P-tjänst. Det finns avsedda platser för motorcyklar i låsta gallerburar som du delar med andra motorcykelägare. Du får inte parkera på en vanlig parkeringsplats med din motorcykel utan du behöver parkera på anvisad plats i gallerbur. 

Om du har en moped

Har du en moped tecknar du ett avtal för parkeringstillstånd för moped via P-tjänst. Det finns avsedda platser för mopeder i låsta gallerburar som delas med andra mopedägare. Mopeder får inte parkeras på gårdarna, i cykelställ eller förvaras på en uteplats eller i trädgård.

Karta över tillståndsparkering

Här kan du se var på Säteriet du kan
parkera med ditt parkeringstillstånd. 

 

Karta över parkeringar på Säteriet.

Klicka på bilden för att förstora.