Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Skogsgläntan

Skogsgläntan är ett bilfritt område med små välplanerade radhus från 2-5 rok. Till alla lägenheter hör antingen en balkong eller som i de flesta fall en uteplats. 

Skogsgläntan ligger söder om centrala Mölnlycke på andra sidan Benarebyvägen i förhållande till Skinnefjäll. Det är ett radhusområde med välplanerade lägenheter om 2-5 rum och kök. Det finns en etta i området. Den ingår i de tio lägenheter som byggdes när förskolan lades ner 2013. Området i övrigt stod inflyttningsklart 1982. När området byggdes flyttade många barnfamiljer in och det är fortsatt ett populärt område för barnfamiljen. Man bor kvar länge.

Även om området är relativt stort med 180 lägenheter upplevs det som ett trivsamt småhusområde uppdelat på nio små gårdar. Det finns en större lekplats och på alla gårdarna finns lekområde för de mindre barnen. 

De flesta lägenheter har en egen uteplats som man har möjlighet att sätta sin egen prägel på. Här kan du plantera de blommor du tycker mest om eller varför inte lite bärbuskar. De lägenheter som ligger en våning upp har balkong. 

Det är olika standard på de ”nya” lägenheterna och de som byggdes på 80-talet. I de nya lägenheterna ingår värmen i hyran. I de äldre husen är det kallhyra. Kallhyra innebär att du själv kan påverka dina värmekostnader. Idag finns det möjlighet för dem som har kallhyra att beställa en luft/luftvärmepump. För de som använt sig av den möjligheten har det oftast inneburit en lägre elförbrukning.

Ett kallförråd finns till varje lägenhet men det finns också möjlighet att hyra några extraförråd. 

Två välutrustade tvättstugor ligger i separata hus. Har du bil parkeras den på en förhyrd öppen parkering eller i garage i anslutning till området.

Adress

Skogsgläntan

Karta

Karta över Skogsgläntan (som pdf)

Kallhyra 

1 rok: 7 209 kr
2 rok: 6 235 kr - 9 313 kr
3 rok: 6 810 kr - 11 436 kr
4 rok:  8 318 kr - 12 556 kr
5 rok: 9 485 kr - 11 491 kr

Fritid och service

Det finns flera fina promenadvägar och löpslingor i närområdet. På sommaren finns flera sjöar bland annat Örtjärn inte allt för lång bort för ett dopp. I Mölnlycke centrum hittar du livsmedelsbutiker, banker, vårdcentral med apotek, kulturhus med bibliotek och stickcafé samt ett tjugotal andra butiker. På bekvämt avstånd ligger Rådasjön med en badplats för soliga sommardagar. Vill du inte ta dig till Mölnlycke centrum för att handla din mat så finns en ICA butik alldeles i närheten till området.  

Kommunikationer

Till Mölnlycke centrum är det två kilometer. Till Korsvägen tar det cirka en kvart med bil och något längre med Grön express. En busshållplats finns en kort promenad bort utefter Benarebyvägen. Från Mölnlycketerminalen går bussar både till Mölndal, Göteborg, Borås och Kungälv. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

I kommunen finns ett stort antal kommunala grundskolor med olika inriktningar och årskurser. Här finns även den populära gymnasieskolan Hulebäcksgymnasiet med elever från hela Göteborgsregionen. Läs mer och fördjupa dig på kommunens hemsida: www.harryda.se