!

Observera att det nu är två olika inloggningar beroende på vad du önskar göra. Sök ledigt är för dig som vill söka bostad/parkering, se dina köpoäng eller registrera dig i vår kö. Mina sidor är för dig som är hyresgäst. Sök ledigt - här ser du dina poäng och söker bostad

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Ängegärde

Bostadsområdet Ängegärde i utkanten av centrala Kungälv är ett av landets första områden speciellt avsett för ungdomar, där du måste vara 25 år eller yngre när du skriver kontrakt. 

Knappt tjugo minuters promenad från Kungälvs centrum ligger Ängegärde. Småhusområdet byggdes år 1993 och består av 6 stycken hus med sammanlagt tjugo lägenheter. Här är du välkommen att söka och flytta in om du ännu inte fyllt 26 år. Självklart får du sedan bo kvar efter att du fyllt 26.

Till samtliga lägenheter hör en liten trädgård. Tvättstugan ligger i en separat byggnad och där finns även förråden. De som bor på Ängegärde sköter själva om sina trädgårdar. 

För dig som har bil finns parkering att hyra. 

Adress

Tvetgatan 

Karta

Karta över området (pdf)

Kallhyra

2 rok: 5068 kr - 5906 kr
3 rok: 6473 kr - 6745 kr

Fritid och service

Inte långt från Ängegärde finns naturområden att motionera och ströva omkring i. I Kungälvs centrum finns allt du kan tänkas behöva av affärer och restauranger. Mimers hus innehåller, förutom ett gymnasium, även Mimer kulturhus med teater, bibliotek, café och utställningar. Motionscentret Kotten invigdes 2015 och är ett center för motion och friluftsliv. För den som gillar att bada finns både hav, insjöar och inomhusbad i kommunen.

Kommunikation

Läs mer på: www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Läs mer på: www.kungalv.se