!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Ängegärde 

Bostadsområdet Ängegärde i utkanten av centrala Kungälv är ett av landets första områden speciellt avsett för ungdomar, där du måste vara under 25 år när du skriver kontrakt. 

Knappt tjugo minuters promenad från Kungälvs centrum ligger Ängegärde. Småhusområdet byggdes år 1993 och består av 6 stycken hus med sammanlagt tjugo lägenheter. Här är du välkommen att söka och flytta in om du ännu inte fyllt 25 år. Självklart får du sedan bo kvar efter att du fyllt 25.

Till samtliga lägenheter hör en liten trädgård. Tvättstugan ligger i en separat byggnad och där finns även förråden. De som bor på Ängegärde sköter själva om sina trädgårdar. 

För dig som har bil finns parkering att hyra. 

Adress
Tvetgatan 

Karta
Karta över området (pdf) >>

Kallhyra
2 rok: 4.428-5.425 kr
3 rok: 5.656-5.888 kr
 

Fritid och service
Inte långt från Ängegärde finns naturområden att motionera och ströva omkring i. I Kungälvs centrum finns allt du kan tänkas behöva av affärer och restauranger. Mimers hus innehåller, förutom ett gymnasium, även Mimer kulturhus med teater, bibliotek, café och utställningar. Motionscentret Kotten invigdes 2015 och är ett center för motion och friluftsliv. För den som gillar att bada finns både hav, insjöar och inomhusbad i kommunen.

Kommunikation
Läs mer på: www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg
Läs mer på: www.kungalv.se

  • För dig under 25 

  • Välplanerade radhus

  • Engagerade hyresgäster

Ängegärde i Kungälv
Ängegärde i Kungälv