!

Observera att det nu är två olika inloggningar beroende på vad du önskar göra. Sök ledigt är för dig som vill söka bostad/parkering, se dina köpoäng eller registrera dig i vår kö. Mina sidor är för dig som är hyresgäst. Sök ledigt - här ser du dina poäng och söker bostad

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Kongahälla

Förbo har varit med och utvecklat Kongahälla, en ny stadsdel i centrala Kungälv. Med promenadavstånd till handel, restauranger och kulturliv är denna stadsdel en förlängning av Kungälvs centrumkärna.

Förbo har nyligen byggt 100 bostäder i olika storlekar i den nya stadsdelen Kongahälla. Vi har byggt på ett sätt som gör det möjligt för många att bo kvar i sitt hem när förutsättningarna förändras och behovet av god tillgänglighet ökar.

Kvarter Kronan

65 lägenheter fördelat på två hus i Kvarter Kronan. Hus A innehåller 24 lägenheter och en förskola. Huset har totalt fem våningsplan varav den översta våningen är en indragen takvåning med attraktiva lägenheter med snedtak och rymliga terrasser.
 
Hus B innehåller 41 lägenheter och har också en indragen takvåning med samma typ av lägenheter med terrasser. Alla lägenheter har balkong eller terrass.

Adress

Torpe gränd 5-7 och Vendergatan 14

Varmhyra

1-1,5 rok, 28-42 kvm: 5658 kr - 7743 kr
2-2,5 rok, 53-63 kvm:  8498 kr - 10486 kr
3 rok, 72-78,5 kvm: 11216 kr - 12710 kr

Kvarter Kransen

Förbos andra etapp i Kongahälla kallas Kvarteret Kransen och det ligger alldeles bredvid Förbos första kvarter Kronan. Det är ett punkthus i 8 våningar med 31 hyresrätter i storlekar från 1 rok upp till 4 rok som passar alla åldrar, ung som gammal.

Samtliga lägenheter har balkong, uteplats eller terrass. På taket finns en gemensam takterrass där ni kan umgås och njuta av den fina utsikten i området.

Adress

Torpe gränd 8

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rok, 34 kvm: 7269 kr 7742 kr
2 rok, 55 kvm: 9540 kr - 10486 kr
3 rok, 77 kvm: 12142 kr - 12710 kr
4 rok, 91 kvm: 14 225 kr

Fritid och service i Kongahälla

I Kongahälla har det funnits en stark miljöprofil sedan starten av projektet. Här är det nära till kollektivtrafik - i direkt anslutning till området ligger Kungälvs nya resecentrum. Du tar dig in till Göteborg med buss på ungefär en halvtimme.  Med den gemensamma bilpoolen och det stora antalet cykelparkeringar är det enklare att leva miljösmart. Som hyresgäst hos Förbo får du ett års gratis medlemsskap i bilpoolen!

Det finns miljövänliga avfallslösningar med en gemensam sopsug i området och sopsortering i anslutning till bostaden. 

Precis bredvid bostäderna i Kongahälla ligger Kongahälla Center, ett stort köpcentrum med butiker, caféer, restauranger och gym. Kungälvs sjukhus ligger inte heller långt bort.