Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Ön

I skärgårdsstaden Marstrand med sina pittoreska, bilfria gator har vi bland annat lägenheter i ett genuint skärgårdshus från förra seklet. Marstrand är ett sommarparadis och en seglarmetropol, vilket resulterar i mycket turister och då finns även ett stort och varierat nöjesutbud. 

På själva Marstrandsön har vi 38 lägenheter som ligger utspridda i fem olika fastigheter:

Hamngatan 

Även kallat servicehuset som byggdes år 1982. Där bor främst äldre, men 2014 byggdes några lokaler omtill fem nya fina lägenheter där vem som helst är välkommen att bo. Ett uppskattat tillskott på ön. Här bor man nästan på kajkanten. Lägenheterna i huset har adresserna Hamngatan 43-49 och Återvändsgatan 2-4.

Karta över området (pdf)

Hospitalsgatan

Dessa tio lägenheter stod inflyttningsklara år 1971. Balkong eller uteplats till samtliga lägenheter ligger in mot en trivsam liten gård. Ut mot Hospitalsgatan ligger loftgångar och entréerna. Förråd finns inne i fastigheten. Tvättstugan ligger på Kyrkogatan 24.

Karta över området (pdf)

Kyrkogatan 24

Förutom den gamla brandstationen inrymmer huset några lokaler och sex stycken lägenheter. Huset stod klart för inflyttning år 1965. Till samtliga lägenheter finns balkong. En liten innegård finns också att utnyttja. Tvättstuga och förråd i källare.

Karta över området (pdf)

Långgatan 3A-C och 5

Långgatan 5 (egentligen 5-7 men Förbo har endast nr 5) är ett mycket speciellt hus som har byggts om och på i olika tider. Den första delen tros vara från 1800-talet. Den största ombyggnaden gjordes år 1972. Huset ligger utefter Långgatan som sluttar ner mot vattnet. Du har en fantastisk utsikt över västerhavet redan när du stiger ut på gatan.

Förråd finns på vinden och på gården. 2015 byggdes det nya extraförråd med ”gammalt” utseende för att passa in i miljön. 

Gården/trädgården är en klassisk skärgårdsmiljö. Man har tagit tillvara och utnyttjat de olika nivåerna. Trevligt och mysigt.

Alla lägenheter på Långgatan har tillgång till tvättstugan i Långgatan 3.

Långgatan 3 byggdes år 1971. Husen på Långgatan 3 och Hospitalsgatan är i stort sett tvillinghus. De byggdes samtidigt och modellen är lika. Även här finns balkong och en trevlig innegård. Tvättstugan är i källaren och den tjänar också Långgatan 5:s fyra hyresgäster.

Karta över området (pdf)

Återvändsgatan 5 

Vårt senaste byggda hus på Marstrand. Fyra lägenheter i en fastighet med två våningar. En av lägenheterna är i två plan med en invändig trapp. Husets känsla är skärgårdshus med låga fönster ut mot gatan. En liten innegård precis som det ska vara i skärgården. Tvättstugan för dem som bor på Återvändsgatan finns i Servicehuset på Hamngatan.

För att ta sig över till Marstrandsön åker man person- och godsfärjan från Koön.

Karta över området (pdf)

Adress

Hospitalsgatan, Långgatan, Återvändsgatan, Hamngatan samt Kyrkogatan.

Hyra (värme och el tillkommer i vissa av husen)

1 rkv (rum och kokvrå): 3 667 kr - 4 188 kr
1 rok: 5 893 kr - 8 297 kr
2 rok: 6 575 kr - 11 023 kr
3 rok: 6 603 kr - 8 968 kr
4 rok: 8 534 kr  8 50 kr
5 rok: 10 823 kr - 12 274 kr

Service i området

På Koön finns en livsmedelsaffär och bankomat. På Marstrandsön finns flera butiker, restauranger och kaféer. Särskilt på sommaren då ön lockar många turister.
 
2012 invigdes Strandverket på Marstrand en populär konsthall belägen i den gamla fortifikationen Södra Strandverket, en försvarsanläggning. Här pågår under stora delar av året spännande utställningar.
 
Förutom kultur i form av konst, arrangeras välbesökta seglingstävlingar och det finns fina promenadvägar runt ön och badplatser att besöka.

Kommunikationer

Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

På ön finns en skola som täcker från förskoleklass till och med årskurs 6. Läs mer på www.kungalv.se