Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Björkås

På kullen strax ovanför Ytterby samhälle ligger bostadsområdet Björkås med drygt 330 lägenheter från början av 1970-talet.

Området är vidsträckt och trevåningshusen ligger bredvid varandra med gott om plats mellan husen som ger ett luftigt och lummigt intryck. Utsikten från vissa balkonger erbjuder vackra naturscener. Lägenheterna är rymliga och välplanerade, och utgörs framförallt av två- och trerummare, men det finns också ett antal fyror i två plan. Förråden till lägenheterna ligger i källaren och tvättstugorna ligger strategiskt i området. 

Området som är barnvänlig toch bilfritt. Ett ridstall ligger i nära anslutning till området och här finns även tennisbana. För dig som är intresserad av att odla finns det odlingslotter att hyra för en billig peng. Den nya aktivitetsparken Biorkabacken i området är en mötesplats för alla med bland annat lekredskap, multisportplan, hundrastgård och grillplats.

Du parkerar din bil strax utanför på hyrd p-plats eller i garage.

Adress

Hällebergsgatan 

Karta

Karta över Björkås (som pdf)

Varmhyra inklusive el

1 rok: 5 301 kr - 5 761 kr
2 rok: 6 432 kr - 7 813 kr
3 rok: 7 612 kr - 9 307 kr
4 rok: 10 558 kr - 11 750 kr

Centrum

Det är bra kommunikationer till Björkås med en del bussar som går ända upp i området. Annars är det en kort promenad till Ytterby centrum där det finns en stor mataffär, flera pizzerior, apotek och nära till vårdcentralen.

Kommunikationer

I Ytterby har man nära till kommunikationer. Det går både tåg och expressbussar till Göteborg och Stenungssund. Tåg från Ytterby till Göteborg C tar ca 19 minuter. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns både skolor och dagis. Läs mer på www.kungalv.se