!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Björkås 

På kullen strax ovanför Ytterby samhälle ligger bostadsområdet Björkås med drygt 330 lägenheter från början av 1970-talet.

Området är vidsträckt och trevåningshusen ligger bredvid varandra med gott om plats mellan husen som ger ett luftigt och lummigt intryck. Utsikten från vissa balkonger erbjuder vackra naturscener. Lägenheterna är rymliga och välplanerade, och utgörs framförallt av två- och trerummare, men det finns också ett antal fyror i två plan. Förråden till lägenheterna ligger i källaren och tvättstugorna ligger strategiskt i området. 

Området som är barnvänligt med en stor lekplats är bilfritt.  Ett ridstall ligger i nära anslutning till området och här finns även tennisbana och bastu. För dig som är intresserad av att odla finns det odlingslotter att hyra för en billig peng.

Du parkerar din bil strax utanför på hyrd p-plats eller i garage.

Adress
Hällebergsgatan 

Karta
Karta över Björkås (som pdf) >>

Varmhyra inkl. el
1 rok: 4.360-5.024 kr
2 rok: 5.288-6.770 kr
3 rok: 6.240-7.883 kr
4 rok: 8.752-10.356 kr
 

Centrum
Det är bra kommunikationer till Björkås med en del bussar som går ända upp i området. Annars är det en kort promenad till Ytterby centrum där det finns en stor mataffär, flera pizzerior, apotek och nära till vårdcentralen.

Kommunikationer
 
I Ytterby har man nära till kommunikationer. Det går både tåg och expressbussar till Göteborg och Stenungssund. Tåg från Ytterby till Göteborg C tar ca 19 minuter. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg
Det finns både skolor och dagis. Läs mer på www.kungalv.se

  • Rymliga, välplanerade bostäder 

  • Barnvänligt

  • Bilfria gårdar