Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Björkedal 

Välkommen till det barnvänliga området Björkedal som är byggt 1980. Med närhet till fina naturområden, längs med området löper en bäck som porlar om våren. Det är nära till service i Floda Centrum. Bara ett stenkast till Floda station med pendeltåget till Göteborg eller Alingsås.

På ”andra sidan vägen” i förhållande till Floda station ligger Björkedal. Ett barnvänligt område byggt  år 1980. Här har vi 70 lägenheter i tvåvånings loftgångshus. I området finns flera små lekplatser för de mindre barnen.

Alla lägenheter har uteplats eller balkong. Förråden finns antingen i lägenheten eller i källaren.

Öppen parkering eller garage finns att hyra, det finns även enklare cykelförråd att hyra.

Adress 

Havrevägen  

Karta

Karta över området (som pdf)

Kallhyra

1 rks (rum och kokskåp): 3 988 kr - 4400 kr
2 rok: 5 982 kr - 7 741 kr
3 rok: 7 001 kr - 8 442 kr
4 rok: 7 631 kr - 10 742 kr
5 rok: 9 377 kr 

Fritid och service

I Floda centrum hittar du apotek, bank, bibliotek och dagligvaruaffär. Lerum är inte långt borta och där finns Vattenpalatset och teater samt stort affärscentra. Floda samhälle ligger 54 meter över havet vid sjön Sävelången och har många fina bad- och fiskesjöar.

Nääs ekhagar är ett naturreservat skyddat sedan 2002. Det ligger strax öster om Sävelången och ingår i en större lövskogstrakt. De gamla grova ekarna kopplas till en speciell fauna. Mellan Nääs och Floda station finns fina promenadvägar.

Kommunikationer

På Floda station stannar pendeltåget som tar dig snabbt till Göteborg i väster och Alingsås i öster. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Läs mer på www.lerum.se