Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Nordåsen 

Det här är det perfekta området för dig som vill bo nära skogen, och samtidigt ha nära till service och kommunikationer. 

Nordåsen ligger med skogen inpå knutarna några kilometer från Floda centrum. Området byggdes 1989. I området finns 46 lägenheter i parhus, alla med egen trädgård, en del större och andra mindre. Det bilfria området är perfekt för barnfamiljen. Det finns fyra lekplatser i området för de mindre barnen. När barnen blir större lockar skogen och grönområdena runt omkring.

I hyran ingår kostnad för carport, i vissa fall garage, och förråd. Området är bilfritt. Du parkerar utanför området i carport eller i vissa fall i garage. 

Adress

Nya Nordåsvägen

Karta

Karta över området (pdf)

Kallhyra

2 rok: 6 237 - 7 394 kr
3 rok: 7 278 - 8 435 kr
4 rok: 9 842 - 10 433 kr
5 rok: 10 517 - 10 917 kr

Fritid och service

Det tar 5 minuter med bil och ca 15 minuter att gå till Floda centrum. Där finns skola, bibliotek, daglivaruaffär, apotek, bank och pendelstation. Till Lerum är det ca 7 kilometer och där finns en gymnasieskola, teater och ett stort utbud av social service. 

Floda samhälle ligger 54 meter över havet vid sjön Sävelången och har många fina bad- och fiskesjöar. Nääs ekhagar är ett naturreservat skyddat sedan 2002. Det ligger strax öster om Sävelången och ingår i en större lövskogstrakt. De gamla grova ekarna kopplas till en speciell fauna. Mellan Nääs och Floda station finns fina promenadvägar.

Kommunikationer

Pendeltåget som går till Göteborg och Alingsås stannar vid Floda station. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Läs mer på www.lerum.se