Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Halssmycket 

På naturens villkor med så litet ingrepp som möjligt är dessa hus byggda. Tack vare pelarna tycks husen sväva nerför sluttningen. 

En liten bit in i Norra Hallsås ligger Halssmycket - ett hus med 25 lägenheter som stod inflyttningsklara år 2009. Under och mellan huskropparna växer naturen som den vill. Och så är tanken med Norra Hallsås. Men ibland måste vi gallra, då får naturen ta hänsyn till oss. Inifrån lägenheten har du kontakt med naturen tack vare de stora fönstren. Du kan bekvämt följa årstidsväxlingarna. Ut till den generösa balkongen kommer du via en skjutdörr. 

Kallförråden ligger i en separat byggnad och under förråden ligger carportarna. Det finns även öppen parkering att hyra om du har bil.

Ett uthyrningsrum med en våningssäng och dusch finns att boka om du får nattgäster. Som en extra service, trots att det finns tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, finns även en grovtvättstuga att boka. 

För barnen finns skog och natur att leka och rasa i, men även en naturlekplats är anlagd. Om du ska cykla eller promenera till sporthallen eller Lerums centrum finns en väg att gena. 

Adress

Halssmyckevägen

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

Individuell mätning av vatten, schablon-avgift ingår i hyran.
2 rok, 55 kvm: 8 753 - 9 443 kr
3 rok, 70 kvm: 10 537 - 11 135 kr
5 rok, 104kvm: 14 409 - 14 698 kr

Om området Norra Hallsås

Ett projekt initierat av Lerums kommun, där man i möjligaste mån bygger på naturens villkor. Tanken är att man ska kunna plocka svamp och bär utanför sitt hus. I Norra Hallsås bor man på naturens villkor. Så mycket hänsyn som det är möjligt tas till naturen när husen byggs. Bara de träd som är absolut nödvändiga för att kunna bygga tas bort. Du kan läsa mer om området på www.norrahallsas.se

Gästrum och tvättstuga

Du som bor i Norra Hallsås har tillgång till ett gästrum som du kan boka när du har besök. Det finns även en tvättstuga som du kan boka. Läs mer här.

Fritid och service

I området finns fina strövområden badsjöar och vatten att fiska i. Information angående fiskekort och andra aktiviteter finns på kommunens hemsida. Det är skogar rika på bär och svamp för den som gärna tar för sig av vad naturen ger.

I Lerums centrum har du tillgång till allt ett litet samhälle kan erbjuda. Där finns torget med handel, alla affärer du kan behöva samt apotek, vårdcentral, träningsanläggningar och bibliotek.

Kommunikationer

Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Läs mer på www.lerum.se