!

Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Halssmycket 

På naturens villkor med så litet ingrepp som möjligt är dessa hus byggda. Tack vare pelarna tycks husen sväva nerför sluttningen. 

En liten bit in i Norra Hallsås ligger Halssmycket - ett hus med 25 lägenheter som stod inflyttningsklara år 2009. Under och mellan huskropparna växer naturen som den vill. Och så är tanken med Norra Hallsås. Men ibland måste vi gallra, då får naturen ta hänsyn till oss. Inifrån lägenheten har du kontakt med naturen tack vare de stora fönstren. Du kan bekvämt följa årstidsväxlingarna. Ut till den generösa balkongen kommer du via en skjutdörr. 

Kvarteret Halssmycket har blivit vinnare av priset Helgjutet 2010. Svensk Betong delar vartannat år ut priset ”Helgjutet” för att uppmärksamma de helgjutna lösningarnas möjligheter att skapa god arkitektur samt nydanande konstruktionstänkande och rationellt arbetsutförande.
Läs motiveringen här (pdf) >>

Kallförråden ligger i en separat byggnad och under förråden ligger carportarna. Det finns även öppen parkering att hyra om du har bil.

Ett uthyrningsrum med en våningssäng och dusch finns att boka om du får nattgäster. Som en extra service, trots att det finns tvättmaskin och torktumlare i lägenheten, finns även en grovtvättstuga att boka. 

För barnen finns skog och natur att leka och rasa i, men även en naturlekplats är anlagd. Om du ska cykla eller promenera till sporthallen eller Lerums centrum finns en väg att gena. 

Adress
Halssmyckevägen

Karta
Karta över området (pdf) >>

Varmhyra
Individuell mätning av vatten, schablon-avgift ingår i hyran.
2 rok, 55 kvm: 7.541-8.134 kr
3 rok, 70 kvm: 9.074-9.589 kr
5 rok, 104kvm: 12.402-12.614 kr
 

Om området Norra Hallsås
Ett projekt initierat av Lerums kommun, där man i möjligaste mån bygger på naturens villkor. Tanken är att man ska kunna plocka svamp och bär utanför sitt hus. I Norra Hallsås bor man på naturens villkor. Så mycket hänsyn som det är möjligt tas till naturen när husen byggs. Bara de träd som är absolut nödvändiga för att kunna bygga tas bort. Du kan läsa mer om området på www.norrahallsas.se 

Fritid och service
I området finns fina strövområden badsjöar och vatten att fiska i. Information angående fiskekort och andra aktiviteter finns på kommunens hemsida. Det är skogar rika på bär och svamp för den som gärna tar för sig av vad naturen ger.

I Lerums centrum har du tillgång till allt ett litet samhälle kan erbjuda. Där finns torget med handel, alla affärer du kan behöva samt apotek, vårdcentral, träningsanläggningar och bibliotek.

Kommunikationer
Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg
Läs mer på www.lerum.se

  •  Nytt och fräscht 

  • Skogsnära

  • Boende utöver det vanliga