Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Ringhusen 

Ringhusen är de första husen som blev klara i det fantastiska Norra Hallsås-projektet. 

År 2008 var det dags för inflyttning. Hit söker sig dem som tycker om annorlunda och spännande arkitektur. Ringhusen består av tre huskroppar med sammanlagt 28 lägenheter som tillsammans bildar en ring. Det är mörka fasader ut mot skogen och ljusa in mot gården. Alla lägenheter har balkong eller uteplats åt två håll. Husen är ritade av arkitekten Josefina Nordmark. 

För barnen finns skog och natur att leka och rasa i, men även en naturlekplats är anlagd.

Till varje lägenhet hör kallförråd och en bilplats. De som bor i markplan har parkering utanför dörren och de som bor en våning upp har carport med ett extra kallförråd.

Adress

Bergsslingan 1-27

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

Individuell mätning av vatten, schablon avgift ingår i hyran.
2 rok: 8 408 - 9 360 kr
3 rok: 9 679 - 10 810 kr
4 rok: 11 683 - 12 442 kr

Om området Norra Hallsås

Ett projekt initierat av Lerums kommun, där man i möjligaste mån bygger på naturens villkor. Tanken är att man ska kunna plocka svamp och bär utanför sitt hus. I Norra Hallsås bor man på naturens villkor. Så mycket hänsyn som det är möjligt tas till naturen när husen byggs. Bara de träd som är absolut nödvändiga för att kunna bygga tas bort. Du kan läsa mer om området på www.norrahallsas.se

Gästrum och tvättstuga

Du som bor i Norra Hallsås har tillgång till ett gästrum som du kan boka när du har besök. Det finns även en tvättstuga som du kan boka. Läs mer här.

Fritid och service

I området finns fina strövområden badsjöar och vatten att fiska i. Information angående fiskekort och andra aktiviteter finns på kommunens hemsida. Det är skogar rika på bär och svamp för den som gärna tar för sig av vad naturen ger.

I Lerums centrum har du tillgång till allt ett litet samhälle kan erbjuda. Där finns torget med handel, alla affärer du kan behöva samt apotek, vårdcentral, träningsanläggningar och bibliotek.

Kommunikationer

Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

En förskola har byggts för att området ska kunna ta emot barnfamiljer. Läs mer på www.lerum.se