Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Centrum

I Lindome centrum är husen formade runt två gårdar: Dotegården och Smörkullegården. 

Här passar det för såväl gammal som ung att bo. Barnfamiljen eller den ensamstående. Det är bekvämt och nära till affärerna, bankerna och biblioteket i centrum.

Husen stod inflyttningsklara år 1974. Området består av trevåningshus, några med loftgångar och några med invändiga trapphus. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. För de minsta barnen finns det lekplatser på de lummiga och bilfria gårdarna och alldeles intill området finns det skogsområden för promenader eller löprundor.

Till alla lägenheter hör ett varmförråd, men det finns också ett antal extra förråd att hyra. Tre tvättstugor finns i området samt en bastu som hyresgästerna själva ansvarar för.

Har du bil hyr du antingen en öppen plats eller en under däck. 

Adress

Dotegården och Smörkullegården

Karta

Karta över området (pdf)

Varmhyra

1 rok: 3 953 kr - 5 256 kr
2 rok: 6 198 kr - 7 605 kr
3 rok: 7 083 kr - 8 683 kr
4 rok: 8 325 kr - 9 594 kr 

Fritid och service

I nära anslutning till Almåsskolan ligger Näridrottsplatsen. Mölndals stad erbjuder även goda möjligheter till sol och bad - det finns ca tio badplatser utspridda i kommunen. Det finns även många frilufts- och strövområden med motionsspår, stigar och vandringsleder.
Gunnebo slott och trädgårdar är ett annat smultronställe i Mölndal där man kan se hur miljön runt ett slott på 1700-talet gestaltade sig. I Lindome finns ett levande centrum med ett bra utbud av butiker och caféer. Det finns restaurang, bank, post, bibliotek, vårdcentral och apotek.

I Lindome finns ett levande centrum med ett bra utbud av butiker och caféer, det finns restaurang, bank, post, bibliotek, vårdcentral och apotek. 

Kommunikationer

Det går både buss och pendeltåg från Lindome. Läs mer på www.vasttrafik.se

Skola och barnomsorg

Det finns 24 kommunala grundskolor och två friskolor. Mer information om gymnasieskolor och vuxenutbildningar hittar du här: www.molndal.se