Gå direkt till innehåll

ditt personliga hem,
precis som du vill ha det

Hemma hos dig är det du som bestämmer. Därför finns det stora möjligheter hos oss att skapa ett personligt hem, och du kan själv påverka lägenhetens inredning och standard. Detta kallar vi Personliga hem och det består av två delar.

Eget underhållsansvar

Som hyresgäst hos Förbo har du en rabatt på hyran som kompensation för att du själv ansvarar för delar av underhållet i din lägenhet. Det ger dig frihet över hur och när det ska målas och tapetseras. Ytskikten som du ansvarar för att hålla i gott skick är tak, väggar, dörrfoder, tak- och golvlister samt fönstersmygar. Du kan välja att utföra målning och tapetsering själv, anlita en målare, eller anlita oss på Förbo. 

Tillvalskonceptet

För att du ska kunna skapa ett mer personligt hem finns det många olika tillval du kan göra i din lägenhet. Lägg in ekparkett, byt ut köksluckorna eller skaffa tvätt- eller diskmaskin för att nämna några exempel. Vilka tillval som just du kan göra beror på i vilket område och i vilken lägenhet du bor.

Hur betalas tillvalen?

Olika typ av tillval betalas på olika sätt och under olika lång tid. När du beställer tillval hos Förbovärden får du också veta kostnaden för dina val. Alla tidsbegränsade tillval specificeras på din hyresavi. På så sätt får du varje månad en bra överblick över gjorda åtgärder och ser under hur lång tid dina tillval ska betalas. Andra tillval räknas som standardhöjande och är permanenta, hyresökningen blir därför en del av den oridinarie hyran.
 

Cirkel med procenttecken i, symbol för att detta betalas via din hyresrabatt

Tillval som betalas med hjälp av din hyresrabatt

 • Tapeter

 • Måla om väggar

 • Måla om tak

Cirkel med plustecken i, symbol för att du betalar för detta en tidsbegränsad period

Tillval som betalas i 6 eller 12 år

 • Vitvaror till badrum

 • Köksinredning

Cirkel med pil i, symbol för att du betalar detta genom en permanent hyreshöjning

Tillval som betalas genom permanent hyreshöjning

 • Vitvaror till kök

 • Duschlösningar

 • Ytterdörrar/säkerhet

 • Innerdörrar

 • Golv

 • Altan

Lite om hyresrabatten hos Förbo

Bor du i en lägenhet som är äldre än 12 år? Då får du rabatt på hyran. Rabatten gäller för målning och tapetsering och storleken på just din rabatt är baserad på hur stor lägenheten är. Hyresrabatten är framförhandlad med Hyresgästföreningen och finns specificerad på din hyresavi, tillsammans med eventuella kostnader för tillval. Om du inte målar om eller tapetserar i din lägenhet får du ändå en rabatt varje månad.

Vilken stil är du?

Inspireras av våra tre olika stilar för olika personligheter.

Inspiration i skandinavisk stil

Skandinavisk

Inspireras av retrostilen

Retro

Inspireras av den lantliga stilen

Lantlig