Förbo sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Förbo:s tjänster godkänner du detta.Om cookies och personuppgifter

Jag förstår
Gå direkt till innehåll

Området

En första glimt av den gröna gården får man redan vid infarten till området. Blickar man in bland träden och sittplatser ser man hur folk strosar omkring och barnen leker på gräsmattorna som sluttar söderut mot “Lillsjön” som ligger i blickfånget. Några grannar sitter och fikar och ropar välkomnande till.

Gården och husen vid Anna-Lisas väg har planerats för att uppmuntra sociala kontakter. Husfasaderna som omgärdar gården har luftiga balkonger och skyddade uteplatser. Här ser man familjer som sitter ute i solen samtidigt som de håller ett öga på barnen på lekplatsen och nere vid “Lillsjön”.

Lägenheterna i entréplan har en liten halvprivat trädgårdstäppa med uteplats, förråd och plats att odla kryddor och blommor.

På gården finns ett växthus med gemensamma odlingar strax intill. Växthusen förlänger säsongen för odlingsplatserna. Har kan man ägna sig åt frösådd i krukor tidigt på våren, skördetid under sommaren och ta en kopp värmande kaffe i de sista solstrålarna på höstkanten.

Gångstigar slingrar sig runt gården. Det är en utmärkt runda för barnens första cykel eller varför inte en kort kvällspromenad ner till “Lillsjön”. Gångarna leder också ut till busshållplatsen och till gatorna runt omkring så att även andra barn får vara med och leka på gården. En kombination av olika sorters belysning gör gården både behaglig och trygg nattetid.

Här ligger Önneröd

Önneröd norr om Landvetter centrum

Anna-Lisas gård ligger i Önneröd, norr om Landvetter centrum.

Både skolor och barnomsorg finns i området, liksom vacker natur och närhet till Landvetter centrum med mataffär, apotek mm. Därifrån finns även goda kommunikationer både till Göteborg och till Landvetter flygplats.

I Landvetter centrum ligger även vårt förbovärdskontor där dina kontaktpersoner, förbovärdarna, huserar.