Gå direkt till innehåll

KAMHUSEN

I Hallsås bor man på naturens villkor. Så mycket hänsyn som det är möjligt tas till naturen när husen byggs. Bara de träd som är absolut nödvändiga för att kunna bygga tas bort.

Mitt bland blåbärsbuskarna har vi byggt tolv lägenheter i tre parhus. Det finns balkong till samtliga lägenheter och till några även uteplats. Här tror vi att barnfamiljer hittar sitt paradis.

Målet med Norra Hallsås är att ett vackert och attraktivt område ska växa fram på de villkor som själva platsen ger. Upplevelsen att bo i och röra sig nära naturen ska vara tongivande. Bebyggelsen ska inte dominera över naturvärdena utan anpassas till det omgivande landskapet.

Förbo har tidigare byggt Ringhusen 28 lägenheter klara 2008 också de ritade av Josefina Nordmark på Nordmark och Nodmark som ritat Höjdpunkten och Kamhusen. Halssmycket ritades av Jens Arnfred på Vandkunsten i Köpenhamn och var inflyttningsklart 2009.

I området växer också fram bostadsrätter och egna hem. Det finns även självbyggnadstomter. En förskola har också byggts för att området ska kunna ta emot barnfamiljer.

Kamhusen i Norra Hallsås
Kamhusen under uppförande