Gå direkt till innehåll
Kvinna

Bo Kvar - För dig som fyllt 55 år

Att bo i hyresrätt är bekvämt! Vi har bostäder som passar perfekt för dig som fyllt 55 år och vill lägga energin på annat än att fixa läckande kranar. 

Förbo strävar efter att tillhandahålla ett tillgängligt och flexibelt boende – där du vill och kan bo kvar. Det betyder att ingen skall behöva lämna sin lägenhet, sitt hus eller sitt område på grund av några fysiska hinder. Ålder och levnadsförutsättningar skall inte vara avgörande för om du kan och vill bo i lägenheten.

Hos oss har du både trygghet och valfrihet

Att bo i hyresrätt har många fördelar. Du behöver inte tänka på räntehöjningar eller krånglande värmepannor. Har du frågor finns våra Förbovärdar till hands för att hjälpa dig. Flyttar du från villa och inte vill helt släppa trädgårdsarbetet har vi många lägenheter med fantastiska uteplatser. I vårt koncept Personliga hem får du själv välja hur din lägenhet ska se ut. Nya köksluckor? Diskmaskin? Fina tapeter i sovrummet? Det går finfint!

Tryggheten och närheten till grannar brukar vara mycket uppskattad och den ger möjlighet till ny gemenskap. 

Vi vill att fler ska kunna bo kvar

När vi bygger nytt är tillgänglighet ett viktigt ledord. Det ska vara nära till kommunikation och service och våra områden och lägenheter ska vara genomtänkt planerade. I praktiken kan det betyda att vi undviker nivåskillnader och onödiga trösklar i lägenheten eller att vi placerar bänkar i anslutning till entréer så att den som vill ska kunna sitta ner. Då kan fler bo kvar.

Registerar dig som sökande hos Förbo här.

Observera att du inte får ha hemmavarande barn när du söker 55+ lägenheter.